Българско-японски речник (нов)

Българско-японски речник

Вид: речник

Издателство: Изток-Запад

Автор: Братислав Иванов

Година на издаване: 2008

ISBN: 978-954-321-455-6

12.00 лв.

Описание

Братислав Иванов е автор на Японско-български речник“ и „Японски йероглифен речник“, както и на поредица други книги, издадени от „Изток-Запад“ (цикъл от 5 книги хайку, „Увод в японската писменост“ и т.н.).

Братислав Иванов (роден на 29 март 1945 г.) е български японист, автор на трудове по лингвистика и културология и преводач от японски език.

Братислав Иванов е завършил специалността японски език и литература в Московския държавен университет. Специализирал е в Института за японски език към Японската фондация. Автор е на множество статии и книги, посветени на японския език, а също и на поредица преводи на класическа японска поезия. Той е първият преподавател по класически японски език в Софийския университет. Братислав Иванов чете лекции по Tеоретична граматика на японския език в Софийския университет и във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Към момента е директор на Българо-японския образователен и културен център към 18 СОУ „Уилям Гладстон“ в София.

През 2009 г. Братислав Иванов е удостоен с най-стария японски орден – Ордена на Изгряващото слънце – за приноси към академичните изследвания на японския език и преподаването му в България.


Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.