Успешният дислексик. Практически техники за справяне с дислексията (нов)

Успешният дислексик. Практически техники за справяне с дислексията

Вид: книга

Издателство: Кибеа

Автор: Майк Томас

Година на издаване: 2022

18.00 лв.

1 налични

Описание

Книгата „Успешният дислексик. Практически техники за справяне с дислексията“ е предназначена за хора с дислексия, техните родители, приятели и близки.

Тя обяснява същността на това специфично нарушение на способността за учене и предлага задълбочен поглед към настроенията и поведението на детето с дислексия. Предложените техники за компенсация са ценен помощник и за дислексиците в по-напреднала възраст, за да могат да изградят и да живеят пълноценен живот.

Шрифтът на кирилица Adys, разработен специално за дислексици от графичната дизайнерка Кристина Костова, се използва за първи път в цялостното оформление на книга за широката аудитория – още един значителен принос и смела стъпка за разбиране и преодоляване на различията.


Майк Томас е дислексик, който пише за дислексици. Огромно предимство на труда му е, че той разказва от първо лице за трудностите, пред които се е налагало да премине, и за мотивацията да намери по-ефективни начини за справяне с физиологичното си нарушение.

С упорство и изобретателност успява да завърши Физиологична психология в Калифорнийския университет в Лос Анжелис, след което започва работа като социален работник в Поправителното училище за момчета близо до Енид, Оклахома, където за първи път прилага някои от своите авангардни терапии. Днес Майк Томас продължава да създава музика, видеоклипове, да управлява компанията си за компютърни мрежи и да пише книги.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.