История и цивилизация за 10 клас – Задължителна подготовка (по старата учебна програма) (употребяван)

История и цивилизация за 10 клас – Задължителна подготовка (употребяван) Издателство: Анубис Автори: Х. Мирчева Година на издаване: 2012

5.00 лв.

Описание

Учебникът е одобрен със Заповед № РД 09–674/29.05.2012 г. на министъра на образованието и науката.

Учителите и учениците, които са избрали да работят с учебника по история и цивилизация за 10. клас, ЗП на Издателска къща „Анубис”, ще могат да използват основно преработеното книжно тяло.

Какво наложи преработването на досегашните учебници?
През последните десетина години в историята на Европа, света и България настъпиха значителни събития, появиха се нови политически фигури, партии, групировки. Европейският съюз също претърпя драматично развитие. Смениха се поколения не само в политическия елит, но и в технологиите, изкуството, спорта и информатиката. Всичко това наложи една трета от уроците да бъдат пренаписани наново, някои от тях да отпаднат напълно и да бъдат заменени с подходящи теми.

Добавените материали са илюстрирани с подходящи нагледни средства – нов снимков материал и преработени карти.

Избран е нов подход при тестовата форма на изпитване и самопроверка на достигнатото ниво на знания и умения. Въведен е моделът, прилаган при зрелостните изпити, за да могат учебниците отрано да подготвят учениците, работещи по тях, за успешно представяне на матурата.

Предложени са и редица примерни теми за кратък отговор на исторически въпрос, което развива умението за писмено излагане на познанията по история.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.