Сборник задачи по математика за 5. клас. За всеки ученик. По всяка тема (употребяван)

Сборник задачи по математика за 5. клас. За всеки ученик. По всяка тема

ПО НОВАТА УЧЕБНА ПРОГРАМА

Издателство: Просвета

Автори: П. Нинкова и др.

Година на издаване: 2016

11.90 лв.

Описание

Преработен в съответствие с новия държавен образователен стандарт и новата учебна програма по математика за 5. клас, влезли в сила от учебната 2016/2017 г., сборникът запазва своята основна роля – да улеснява усвояването на математическите знания от петокласниците и да развива тяхното логическо и творческо мислене. Специално за 2016/2017 г. това учебно помагало ще бъде незаменим помощник на учителя за преподаване по новата учебна програма със старите учебници. Сборникът предлага 1325 задачи, подредени тематично. Структуриран е така, че да може да се работи по темите едновременно с изучаването им в училище.
Всяка тема съдържа:

  • Кратка справочна част с основните понятия и твърдения.
  • Задачи от група А, които са достъпни за всички ученици и служат за усвояване и затвърждаване на основни знания и умения.
  • Задачи от група Б, предназначени за постигане на много добро и отлично владеене и осмисляне на учебния материал. Задачите са подходящи за работа както в задължителните учебни часове, така и в избираемите учебни часове.
  • Задачи от група В за ученици с повишен интерес към математиката за усъвършенстване на творческото им мислене и въображение. Подходящи са за работа във факултативните учебни часове за подготовка за математически състезания и олимпиади.

В сборника са включени и два варианта на 10 теми за проверка на знанията, които може да се използват успешно за самоконтрол и самооценка на постиженията на учениците. Подборът и разнообразният формат на задачите дават възможност не само за усвояване и затвърждаване на учебния материал по математика, но и за развиване на способностите на всеки ученик за четене и разбиране на информация, зададена по различен начин. В последния раздел  са дадени отговори, упътване или кратко решение на задачите.
Приложението на математическите знания в ситуации, близки до заобикалящата ни действителност, прави математиката интересна и мотивира учениците за учене.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.