Технологии и предприемачество за 2. клас (нов)

Технологии и предприемачество за 2. клас

Вид: учебник

Издателство: Булвест 2000; Анубис

Автори: Н. Цанев, Г. Йотова, Д. Кючукова, Е. Паламаркова, М. Делинешева, И. Неделчева

Година на издаване: 2017

13.90 лв.

Описание

 Учебникът е основният компонент в новата учебна система за обучение по технологии и предприемачество във 2. клас. В него са разработени 32 теми, които гарантират успешното реализиране на учебната програма. Той осигурява всички необходими възможности и условия на ученика за ефективна и интересна учебна дейност в уроците, а на учителя е успешен помощник в учебния процес. В него е доразвита идеята за постепенно и поетапно надграждане на знанията за техниката, материалите и технологиите и за безопасното използване на инструментите.

Наред с усъвършенстването на уменията за работа както с вече познати инструменти и материали, така и с нови, учебникът разширява възможностите за развиване и обогатяване на техническата и технологичната грамотност на децата, като се опира на съвременното технологично обучение.

Продължава и работата за овладяване на личностно значимите качества инициативност, предприемчивост и отговорност, като се поставя ударение върху положителното отношение към труда, към съвременната техника и технологии. В цялостната концепция на учебната система е заложена идеята още от ранна възраст учениците да се научат както да се самооценяват, така и обективно да оценяват постиженията на своите съученици.

Учебникът е мястото, където технологиите и предприемачеството се срещат и съжителстват по естествен начин, като взаимно се обогатяват и доразвиват. Дори към чисто технологични по своя характер теми се подхожда през призмата на предприемаческите компетентности. Интегрирането им осигурява богата палитра от дейности, които провокират въображението и творческата нагласа на учениците.

Учебникът предлага целенасочени дейности за изграждане на уменията за работа в екип и вземане на решения. Осигурява последователно надграждане на всяко следващо ниво, постигайки измерими и устойчиви резултати от процеса на обучение.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.