Христоматия по литература за 8 клас 2017 (употребяван)

Христоматия по литература за 8 клас по новата учебна програма

Издателство: БГ Учебник

Автори: И. Инев и колектив

Година на издаване: 2017

9.73 лв.

Описание

Христоматията по литература за 8. клас е помагало, изцяло съобразено с новата учебна програма, която влиза в сила от учебната 2017/2018 година. Тя дава възможност на учениците да се докоснат до отдалечените епохи на Античността, Средновековието и Ренесанса и да ги почувстват близки, а на учителите – да работят пълноценно според интересите на своите ученици и според профила на училището.

Христоматията по литература за 8. клас:

• съдържа всички художествени произведения, предвидени в учебната програма;
• представя накратко авторите и техните творби, за да въведе учениците в културно-историческия контекст и да подпомогне възприемането на текстовете;
• ориентира учениците в сюжета на по-обемните произведения, когато текстът е представен чрез подбрани откъси;
• съдържа пояснителни бележки към всички текстове, което улеснява тяхното разбиране;
• включва допълнителни автори и творби, които поставят литературното развитие от Античността до Ренесанса в по-широк контекст;
• представя отделни творби в оригинал и чрез преводи, което способства за развитието на езиковите компетентности на учениците.

Христоматията е неразделна част от учебника по литература за 8. клас на издателство „БГ Учебник“, но е напълно подходяща за работа с всеки друг учебник по литература за 8. клас, изработен по новата учебна програма.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.